Users currently browsing this topic:

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Autor Tema: Mali savjeti a vel'ka pomoć  (Posjeta: 12 vremena)

Offline thomcro

  • Veteran foruma
  • *****
  • Datum registracije: 25.03.2019.
  • Postova: 883
  • Aktivnost:
    26.2%
  • Bodovi: 3
    • Forum zatvorenog tipa i ne prima nove članove
Mali savjeti a vel'ka pomoć
« u: 17.10.2019. - 10:44 »
Ajd da otvorim temu o nečem malom al zato jako konstruktivnom. Pretpostavljam da svi imate problema kad neko područje treba ošumiti i to onda oće zadat velike muke jer tko bi pokrio veliko područje stablima (jasno, netreba ni sa time pretjerivat, treba pazit na grafičku da ona sve to more iščitat). U Trainzu je to riješeno na jednostavan način: kopiranjem  :miga2:. Kako?

Evo ovako:

kopiraju se polja, jedno žuto polje je 10x10m, ja sam sebi napravio dio šume i ground texture za kopirati i to je sad spremno za kopiranje. Kliknuti na tab Tools i sad je sve na najdonjim trima pucima. Krajnji lijevi kopira teren (ja ga u pravilu isključim), srednji kopira ground texturu a krajnji desni kopira sve objekte na označenom području (pod sve mislim na doslovno sve što je u označenom području!).


sad se klikne na u srednjem redu na krajnje lijevi puc i označi što se želi kopiati lijevom tipkom mišonje


odznačiti da kopira i teren


zatim kliknuti na kvačicu u sredini srednjeg reda i dobije se prazno polje


i sad se samo klika lijevom tipkom i sadi šuma, dela bauštela ...


Nemojte pretjerat sa stablićima, nemojte pretjerat sa zgradama, nastojte koristiti stvari sa što manje poligona i što laganije (u kb po mogućnosti) ... pazite da vam grafička to more progutat. Ako kod učitavanja šteka, sekiru u ruke i sasjeć šumu ili pol kila denamita i porušat zgrade  :haha: (da grafička more dihat)

Ako se klikne na neki drugi tab (zdesna) ova akcija se poništava i ako se opet oće štogod saditi il' delat bauštela sve se mora nanovo postaviti!