Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Trainz / Odg: 'Kuhate' nešto u Trainzovoj 'kuhinji'? Možemo vidjeti?
« Zadnji post od thomcro u 17.06.2019. - 23:31  »
Prvi izlazak u javnost ...

CDC 383 009


Tek sam ga načeo, tu još ima jako jako puno posla. Imam neku levu fotografiju za koju sam mislio da je ravna ali sam se prevaril i verovatno da ću sve morat nanovo delat al prije toga fotku ću morat poravnat u PSP-u.
2
Trainz / Odg: New, novice, novi dodaci ...
« Zadnji post od thomcro u 17.06.2019. - 22:54  »
Dodao sam dva Češka Vektrona ...

CDC 383 002


CDC 383 004Skinuo sam ih na smejkijevom forumu (btw, forum je otprt i mukte se svašta more skinut i ima jako zanimljivih stvačica!!!) ali nije stvar u ovim Vektronima već u onome čega nema. Stvar je u Vektronu 383 009 a baza će mu biti jedan od ovih, Vektron 002 jer po texturi bolje odgovara.

E da, još jedna stvar, ova dva neće delat u šestici i da se uprizore u Railyardu/Surveyoru treba se dobro dobro potruditi. Ustvari vide se oni ali se nevide pantografi a to je gotovo kao i da se nevide  :zelen1:
3
Trainz / Odg: New, novice, novi dodaci ...
« Zadnji post od thomcro u 17.06.2019. - 19:28  »
Ideja: iskoritit ju, napraviti od nje 125-052 ...
Imaš PP!
4
Trainz / New, novice, novi dodaci ...
« Zadnji post od garfield u 17.06.2019. - 19:06  »
Ideja: iskoritit ju, napraviti od nje 125-052, pa je postaviti na Glavni kolodvor kao spomenik.  :)

Inače ja već dosta vremena tražim takav neki model, pogodan za 125-cu, baš radi toga da bude spomenik. Jer imam u planu izradu zagrebačkog čvora (točnije za početak pruge za Dugo Selo; al nikak i nikak da zbilja to i počnem  :crvenko: :crvenko:)
5
Trainz / Odg: New, novice, novi dodaci ...
« Zadnji post od thomcro u 17.06.2019. - 18:25  »
Djeluje poznato?Ne? Sada?


Nije baš da je 100% indentična ali ...

Morete ju samo videt na linku -> http://smejkitrain.wz.cz/index.php?cat=10
6
Trainz / Odg: Pomoć u Trainzu
« Zadnji post od thomcro u 17.06.2019. - 12:00  »
... kad ubacite lokomotive i vagone u CM i prije nego kliknete na Commit da li promjenite username u Configu? ...
Da se nadovežem na ovaj dio jer ponekad život zna biti baš zao, opak i očajno okrutan. Kad se ubaci novi dodatak i prije nego se klikne na Commit otvori se kuid i krene se petljat nešta po Configu, u pravilu, realno je očekivati da kad se klikne na Commit (nakon sejvane promjene/izmjene) da se to neće vidjeti u Trainzu. Biti će na listi (za odstrel  :zelen1:) al će biti duhovito, neće se vidjeti. Kako to riješiti? Jednostavno! Dakle više ništa netreba petljat ni po texturama ni po Configu, klikne se desnom tipkom na dio koji je duhovit ( :pamet:), odabere Open in explorer, gore u statusnoj traci klikne se na ime (bude ili stvarno ime ili piše edit...) pa kad se otvori folder od dodatka taj dio se kopira negde u računalo. Ono što je u CM-u se obriše, klikne na Commit i kad se uđe u Trainz odmah se i izađe van. Sad se vrati dio koji je obrisan u CM i klikne na Commit ... i u 99% slučajeva problem je riješen.

Onaj 1% ... ponekad život zna biti baš zao i očajno okrutan pa ništa neide kako treba i tad se ja puno ne zamaram sa takvim dodacima. Delete pa tlači nekog drugog, mene više nebuš  :pljuga:

Ovako opisano možda to izgleda prekomplicirano ali kad se uđe u kolotečinu sve je riješeno za manje od minute.

Btw, jučer sam imao problema sa jednom kineskom elektrom koja se nikako nije htjela ukazat u Surveyoru. Dva puta pokušao ali treću priliku nije više imala, otišla u povijest.
7
Trainz / Odg: Pomoć u Trainzu
« Zadnji post od thomcro u 17.06.2019. - 11:44  »
Jedan mali tipp; kad ubacite lokomotive i vagone u CM i prije nego kliknete na Commit da li promjenite username u Configu? Ne? Zašto? Ja to radim ima sigurno više od tri godine na način da ... sva vozila u stvarnosti imaju svoj registracijski broj i zašto to onda ne i iskoristiti u Trainzu. Zašto? Zbog lakšeg snalaženja i potrage u Surveyoru. U stvarnosti najprije idu brojevi a potom slovne oznake, npr. 91 78 1 141 214-2 HR-HZ. U Trainzu je to dobro napraviti obrnuto, najprije slovne oznake pa zatim brojevi, npr. HR-HZ 91 78 1 141 214-2. Zašto ovako? Lakše je naći po slovima (u Trainzu prvo idu slova pa zatim brojevi), u ovom slučaju HR-HZ, nego kopat po listi za konkretnim dodatkom. Da, istina, kad nije puno dodataka u Trainzu onda to i nije velika tlaka za naći nešto ali ako imate 200-300 ili više vozila potraga se lako može otegnut i na koncu ni neznate više što uopće tražite.

Slovne oznake nekih europskih prijevoznika:

A- Austrija
B- Belgija
CH- Švicarska
CG- Crna Gora
CZ- Češka
D- Njemačka
DK- Danska
ES- Španjolska
F- Francuska
H- Mađarska
HR- Hrvatska
I- Italija
L- Luxemburg
- Makedonija
NL- Nizozemska
S- Švedska
PL- Poljska
SK- Slovačka
SLO- Slovenija
SRB- Srbija
VR- Finska
...

Iza ovih oznaka, točnije iza 'minusa', ide slovna oznaka prijevoznika (HŽ, SŽ, DB, FS, OBB, ...)
8
Trainz / Odg: Nešto za preporučiti? Ima, ima ...
« Zadnji post od thomcro u 17.06.2019. - 10:44  »
... Na snagu je stupio u EU novi zakon o autorskim pravima koji je dosta rigorozan i da te netko tuži da si nešto nekome popalio i autorski rad promjenio mogao bi gadno najebat. ...
Neznam koliko ste upoznati sa ovime, nemojte misliti ako netko pokrene sudski postupak, u npr. Poljskoj protiv nekog npr. u Hrvatskoj, o zaštiti autorskih prava da će to samo tako proć u Hrvatskoj. Neće! Neće jer je Hrvatska dio EU i tužitelj preko suda u matičnoj zemlji vrlo lako angažira HR odvjetnika u provedbi naplate tužbe. Zato dobro čitajte što piše u licencama u configu.

Iz osobnog iskustva znam za ovo, mada me nitko nije tužio ali sam bio upozoren da čak maknem skrinove, jer sam stavio par skrinova na jedan njemački ugasli forum reskin amazing mike-ove lokomotive i admin me upozorio da je to njegov rad (od amazing mike-a) i da on (amazing mike) ne dozvoljava nikakvo reskinanje njegovih radova i postanje takvih reskinova na forume i da bi bilo dobro da maknem te skrinove sa foruma (što sam u konačnici i napravio).

Nije da sam paničan (jer sa 60+ godina na nejakim plećima više ni nemreš bit paničan) ali budite oprezni što i gdje postate. Trainzerska zajednica je velika i i tisuću očiju vidi više nego dva oka i realno je za očekivati da će netko nekome dojaviti da je vidio nečiji rad negdje.

Zato se ja i zalažem da se forumi na kojima je sve vidljivo da se neke stvari maknu od očiju javnosti (kao što je slučaj na željeznice net gdje je na moju inicijativu podforum Trainz maknut iz javnog djela foruma i ako netko želi nešto vidjeti i pročitati mora se registrirati i logirati) čisto radi sigurnosti članova foruma.
9
MSTS / ORTS / Odg: ORTS Moji modeli
« Zadnji post od Navcom u 16.06.2019. - 23:58  »
Super!  :palac:

Na kraćem kraju (na čelu) bi trebalo saturacijom uskladiti teksturu da izgleda jednako.

Ne znam na što misliš.Na koju teksturu? Na gornje vodoravne rubove nosa ili što? Ionako još nije gotovo.
10
Trainz / Thomcro reskins
« Zadnji post od thomcro u 16.06.2019. - 23:40  »
Nebi to baš tako rekao, ovo ipak nije devastirano i mislim da sam negde na netu pročitao da su ovo sve konzervirane lokomotive i da se većina more opet upotrebit ako bi bila potreba. Za razliku o našeg ranžirnog ... ono šta tamo dođe to više, u pravilu, nikad pruge nevidi. Ne mislim na ono što dođe na popravke nego na one lokomotive i vagone što se tamo deponiraju.

Ista stvar je bila i sa našim žutkama. Nas nekolicina je već početkom 2013. upozoravala što će se desiti ako ostanu vani ali nas se nije poslušalo i završile su tako kako su završile. Doduše završile bi one ovako i da su bile van vidokruga jer ... ma, pustimo to, muka me ulovi kad se samo toga sjetim!
 Str: [1] 2 3 ... 10